Mail ons(026) 355 13 55

  • Cliptoo
  • EFI

mu-Drop

11-12-2015

mu-Drop is ontwikkelaar van producten voor behandeling van veelvoorkomende oogziekten, zoals glaucoom en droge ogen. Het gepresenteerde product betreft een micro-oogdruppel die goedkoop en op eenvoudige wijze kan worden toegepast. Het product lost twee problemen op, namelijk:

  • Sommige patiënten gebruiken de bestaande medicatie niet, omdat de huidige producten te veel bijwerkingen (pijn, impotentie en depressie) veroorzaken. Met mu-Drop microdruppels zijn er géén bijwerkingen.
  • Voor sommige medicamenten is er niet voldoende grondstof. Microdruppels van mu-Drop zijn zo klein dat er per dosering véél minder grondstof nodig is, waardoor véél meer product kan worden gemaakt.

Het product is onderscheidend, omdat het nog niemand is gelukt microdruppels in een commerciële verpakking te maken, met bovendien heel eenvoudige productiemiddelen waardoor dit product goedkoop kan worden geproduceerd. mu-Drop heeft hiermee een primeur omdat er momenteel nog geen substituten of alternatieven zijn voor dit product.

De eindgebruikersmarkt beslaat in aanleg de gehele wereldbevolking (7 miljard personen), patiënten die vroeg of laat te maken zullen krijgen met oogproblemen.

Terug