Mail ons(026) 355 13 55

  • Cliptoo
  • EFI

Antecy

04-07-2017

ANTECY, opgericht door Paul O’Connor en Saša Marinić, ontwikkelt een proces voor het concentreren en omzetten van CO2 in brandstoffen en chemicaliën met gebruik van duurzame energie. Deze zogenaamde solar fuels kunnen gebruikt worden als aanvulling op de bestaande petrochemische processen. Antecy biedt onder andere de petrochemische sector een duurzame oplossing, omdat de CO2 wordt afgevangen en verwerkt tot nieuwe grondstof.

 

Het proces bestaat uit verschillende stappen. Het produceren van H2 uit (afval)water, het concentreren van CO2 en het omzetten van CO2 en H2 in een eindproduct. Hoewel uit CO2 en H2 verschillende zogenaamde “hydrocarbons” gemaakt kunnen worden, gaat ANTECY’s voorkeur uit naar methanol. Methanol is namelijk eenvoudige alcohol en omdat deze vloeibaar is kan het makkelijk worden opgeslagen, getransporteerd etc. Voor het omzettingsproces wordt gebruik gemaakt van duurzame elektriciteit.

                                                                                                                                                         

De ondernemers hebben op dit moment een eerste pilot gebouwd en de volgende stap beslaat de procesoptimalisatie en demonstratie van het CO2-proces. Het doel is om te onderzoeken of er op grote schaal CO2 uit de lucht kan worden gehaald op een commercieel aantrekkelijke wijze. Om deze stap te kunnen maken zoeken de ondernemers financiering. Voordat de financiering aangetrokken kan worden is een aanscherping van het businessplan vereist. SNB helpt de ondernemers bij het zetten van deze stappen

Terug