Mail ons(026) 355 13 55

  • Cliptoo
  • EFI

Meppp

04-07-2017

Binnen de palletindustrie wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van hout als grondstof voor pallets. Het probleem van houten pallets is dat deze relatief snel slijten, waardoor er een grote vraag is naar de productie van hout voor pallets. Dat doet dus aanspraak op de voorraad vers hout in de wereld terwijl de voorraad ingezamelde kunststof gestaag toeneemt.

 

De ondernemer Michel ten Bok (MEPPP BV) wil hier samen met zijn team verandering in brengen en een circulair en duurzaam alternatief bieden. Hij heeft een modulaire, herbruikbare kunststof pallet ontwikkeld, gemaakt uit gerecyclede kunststof, die aan het eind van de levensduur ook volledig gerecycled kan worden. Door gebruik te maken van de, inmiddels in grote volumes, ingezamelde consumenten plastics (zgn. mixed post consumer plastics fracties die nu hoofdzakelijk worden verbrand) en door nieuwe injection moulding technology is het economisch mogelijk een betere, volwaardige en duurzame pallet aan te bieden in dezelfde maatvoering als bestaande houten pallets.

 

De nieuwe MEPPP pallet heeft een modulair design, waardoor de pallet gerepareerd kan worden door onderdelen te vervangen. Dit verlengt de levensduur van de pallet drastisch en de modulaire MEPPP pallet krijgt daardoor een hogere economische waarde. Inmiddels zijn de eerste prototypes ontwikkeld en intern getest met goed resultaat. Nu werkt MEPPP toe naar een eerste productie serie, die aan de nodige ISO standaarden voldoet, om het product op grotere schaal te kunnen testen. Om deze eerste productie serie te realiseren (1.000 stuks) zoeken de ondernemers naar een financiering. SNB ondersteunt de ondernemers bij het versterken van het business plan en het aantrekken van de groeifinanciering. Wanneer het bedrijf groeit en het product marktrijp is, verwacht men dat alleen al in Gelderland minimaal 10 werkplekken worden gecreëerd.

 

N.B. MEPPP zoekt in de regio productie bedrijven (eerste gebruikers) die geïnteresseerd zijn om stappen naar een meer circulaire economie te zetten zonder daarvoor hoge investeringen te hoeven maken. Met deze productiebedrijven wil MEPPP het moderne palletconcept testen en implementeren.

Terug