Mail ons(026) 355 13 55

30 jaar NBG

04-07-2017
De zorgmarkt kent al langere tijd de uitdaging om de effectiviteit en efficiëntie van behandelingen te verbeteren; dit lukt echter onvoldoende. Enliven gaat hier verandering in brengen, door de inzet van virtual reality. Het eerste product staat inmiddels in de markt en het bedrijf wil groeien om nieuwe producten te kunnen ontwikkelen. Nieuwe Bedrijvigheid helpt de ondernemer bij het vormgeven van zijn groeistrategie en de vertaling van de strategie naar het business plan om deze opschaling mogelijk te maken.

04-07-2017
De ondernemer Michel ten Bok (Meppp) wil samen met zijn team verandering brengen in de niet duurzame pallet industrie, door een recyclebare kunststof pallet te ontwikkelen. Inmiddels zijn de eerste prototypes ontwikkeld welke aan alle internationale standaarden voldoen. Om een eerste serie te produceren is de hulp van SNB gevraagd. SNB ondersteunt de ondernemers bij het vormgeven van de groeistrategie en ophalen van groeifinanciering.

04-07-2017
ANTECY, opgericht door Paul O’Connor en Saša Marinić, ontwikkelt een proces voor het concentreren en omzetten van CO2 in brandstoffen en chemicaliën met gebruik van duurzame energie. De eerste proeflocaties is ingericht en de ondernemers willen nu opschalen. SNB is om hulp gevraagd om het business plan aan te scherpen om groeifinanciering aan te trekken.

06-02-2017
Het internet en de sociale platforms bieden een overload aan informatie en content. Met een nieuw concept willen de ondernemers Bram Scholten en Dragan Cakardic hier verandering in brengen. Gezamenlijk bouwen ze Linkhub; het nieuwe platform dat alle eilandjes (Facebook, Youtube, etc.) verbindt en waarop alle communicatie en content van alle platforms bij elkaar komt.

06-02-2017
Alleen al in 2015 stierven er meer dan 400.000 mensen aan malaria. Wanneer iemand besmet is met malaria kan een vroege diagnose de overlevingskans vergroten. De ondernemers Bram den Teuling, Andres Lamont en Geert Klein Breteler hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om het diagnoseproces te versnellen.

05-09-2016
Bert Diepeveen is ondernemer in hart en nieren. Hij ontdekte een kans om automatisering en moderne productie technologie in te zetten om modulaire systeemwanden te produceren en die bereikbaar te maken voor de lokale aannemer en installateur.

05-09-2016
De ondernemers Paul Broertjes & Carlo Brouwer van CBMR Scientific Nanoscience ontwikkelen een sensor waarmee vloeistoffen en gassen direct (real-time ) kunnen worden gescreend op verschillende besmettings- en vervuilingsbronnen zoals bacteriën, virussen en antibiotica.

27-05-2016
Ondernemers Ton van Hecke (PB International) en Albert Jansen (Water Innovation Consulting) ontwikkelde een oplossing waarmee regenwater kosteneffectief omgezet kan worden in drinkwater.

27-05-2016
Alucha richt zich op het hergebruik van grondstoffen. In de loop der jaren hebben ze ingezoomd op stromen die zowel organische en niet- organische stof bevatten.

27-05-2016
Holga Metaaltechniek, gevestigd in Doetinchem, heeft zich gespecialiseerd in hoogwaardige en complexe metaalbewerking.

27-05-2016
Plant-e is een tech-pioneer en heeft een doorbraaktechnologie waarmee elektriciteit uit levende planten kan worden opgewekt.

21-03-2016
Een smartphone is uitermate geschikt om informatie te verkrijgen en te delen, je te identificeren en tegenwoordig ook te betalen of in te checken. Er bestaan dan ook diverse alternatieven voor.

21-03-2016
Een recente ontwikkeling in de wereld van databases is de 'Graph database' (GDB). Graph databases leggen gegevens vast in de vorm van connectiestructuren (netwerken) en zijn daardoor zeer geschikt voor het modelleren en vastleggen van informatie en het ontdekken van patronen.

21-03-2016
Het beheersen en reduceren van de huidige zorgkosten is een must. Inn4Cure draagt hieraan bij door patienten thuis te laten herstellen in plaats van in het ziekenhuis. Dit gebeurt momenteel niet omdat zorgverleners bepaalde gegevens moeten monitoren. Inn4cure gelooft dat wearables en ICT platformen hier verandering in kunnen brengen.

25-01-2016
NIDIM is gespecialiseerd in meet-methodieken en biedt haar klanten specialistisch advies op het gebied van innovatieve meetsystemen voor land- en luchtmetingen. Een belangrijke ontwikkeling voor NIDIM zijn drones. In de afgelopen tijd merkten de ondernemers echter dat bestaande drones niet geschikt zijn voor specifieke meetdoeleinden.

25-01-2016
In 2012 heeft Barbera van der Hoek het bedrijf Watch-E opgericht en is zij gestart met de ontwikkeling van hard- en software voor slimme energiemonitoring. Deze software is speciaal gericht op de nul-op-de-meter markt. Hiermee krijgen bouwers, corporaties, installateurs én eindgebruikers op een snelle manier meer inzicht in energieverbruik, elk middels een eigen handige beheermodule.

25-01-2016
Inzentiz uit Arnhem is in 2014 opgericht door 4 ondernemers met veel ervaring op het gebied van ICT, software en medische apparaten. Door hun ervaring zagen zij een kans om het ontwikkelen van mobiele medische apparatuur sterk te vereenvoudigen en te versnellen. Deze apparatuur wisselt namelijk steeds vaker data uit via het internet.

25-01-2016
In 2015 heeft ondernemer Leon Rutten zijn kennis van software en zijn kennis van de professionele paardensport gecombineerd in Equestic. Een innovatief trainingssysteem voor paard en ruiter.

11-12-2015
Maurits Boogaard heeft als expert voor BZ onderzoek verricht naar het verduurzamen van koffiebranderijen. Gedurende dit onderzoek zag hij kansen om de huidige productie enorm te verduurzamen.

11-12-2015
Abel Innovation Lab (Abel), opgericht in 2015, ontwikkelt state-of-the-art persoonlijke alarmsystemen waarmee mensen in geval van nood in contact kunnen komen met verzorgers of familie.

11-12-2015
De onderneming Hamwells B.V. ontwikkelt de E-shower: een zeer stijlvolle en innovatieve douche waarmee tot 90% kan worden bespaard op waterverbruik en 70% op energieverbruik. In vergelijking tot concurrerende ontwikkelingen biedt de E-shower een betere beleving tegen veel lagere kosten. Het product voorziet in de toenemende marktvraag naar wellness in een wereld waarin water steeds schaarser wordt.

11-12-2015
NIDIM is gespecialiseerd in meet-methodieken en biedt haar klanten specialistisch advies op het gebied van innovatieve meetsystemen voor land- en luchtmetingen. Een belangrijke ontwikkeling voor NIDIM zijn drones. In de afgelopen tijd merkten de ondernemers echter dat bestaande drones niet geschikt zijn voor specifieke meetdoeleinden. Zij hebben daarom besloten zelf innovatieve drones te gaan ontwikkelen die specifiek zijn afgestemd op een bepaald soort meting.

11-12-2015
MIT Europe is gespecialiseerd in het bedenken, ontwerpen, bouwen en exploiteren van volledig geautomatiseerde beleggingssystemen (‘robo-advisors’ en ‘robo-traders’), waardoor online beleggers een uitstekend rendement kunnen behalen. MIT Europe maakt diverse beleggingssystemen gebaseerd op kunstmatige intelligentie om de perfecte aan- en verkoopmomenten te realiseren en om dit toekomstbestendig te kunnen doen.

11-12-2015
FotoCube heeft zich gespecialiseerd in de niche van productfotografie (https://www.fotocube.nl). Steeds meer consumenten/ bedrijven bestellen via webshops en het aantal nieuwe webshops schieten als paddestoelen uit de grond. Alle webshops en multichannel retailers hebben professionele productfotografie nodig, van grote zaken tot eenmansbedrijven en voor deze groeimarkt verkoopt FotoCube een oplossing. Een eigen studio, de mogelijkheid om 3D het eigen product te laten zien in de webshop maken ze mogelijk. De onderneming wil groeien, en zoekt hierbij ondersteuning middels SNB.

11-12-2015
Particulieren, horeca ondernemers, festivals, tentverhuurmaatschappijen, allemaal hebben ze behoefte aan mooie en kwalitatief goede buitententen. Deze tenten moeten veilig zijn, maar ook estetisch zeer verantwoord. Ze moeten in verschillende maten, kleuren en doeken leverbaar zijn en precies dit levert Flextents International.

11-12-2015
ITSLanguage ontwikkelt en exploiteert spraaktechnologie voor het talenonderwijs. De dienstverlening bestaat uit spraakherkenning (speech to text), automatische beoordeling van uitspraak en het opnemen, opslaan en afspelen van spraak. Daarnaast biedt ITSLanguage consultancy op het snijvlak van spraaktechnologie, didactiek en content.

11-12-2015
Kinetic Evaluation Instruments BV is een spin off van Metrohm-Autolab BV, een wereldwijde speler op het gebied van elektrochemische apparaten. KEI BV ontwikkelt laboratoriuminstrumenten voor de life science industrie, die het mogelijk maken bio-moleculaire interacties real time te meten in een zuivere omgeving en label-free. Deze techniek valt onder de „Surface Plasmon Resonance‟ (SPR).

11-12-2015
In ontwikkelingslanden is stroom niet een basisvoorziening. Stroom wordt soms geleverd en dan nog sporadisch betaald. Dit vormt een grote uitdaging voor het uitbreiden en optimaliseren van algemene stroomvoorziening.

11-12-2015
De laatste jaren hebben internetontwikkelingen een grote stempel gedrukt op de retailbranche en met name in de kleding. Webshops schieten nog altijd als paddenstoelen uit de grond. Toch is online winkelen meestal nog geen perfecte ervaring. Eén van de problemen die ontstaan is dat de bepaling van de juiste maat lastig is voor klanten, waardoor het bestelde artikel niet goed past en retour gestuurd dient te worden. Dit zorgt voor frustraties bij klanten en kosten voor webshops.

11-12-2015
mu-Drop is ontwikkelaar van producten voor behandeling van veelvoorkomende oogziekten, zoals glaucoom en droge ogen. Het gepresenteerde product betreft een micro-oogdruppel die goedkoop en op eenvoudige wijze kan worden toegepast.

11-12-2015
Bij gebrek aan een bestaande, makkelijk te gebruiken thermostaat heeft Thermosmart BV een thermostaat ontwikkeld met een hoge gebruiksvriendelijkheid en een strak design die via WiFi in verbinding staat met je PC, tablet of smartphone. Dit is de eerste Europese thermostaat met deze mogelijkheid.

11-12-2015
Chardon Pharma houdt zich bezig met het uitvoeren van proof-of-concept studies voor nieuwe geneesmiddelen. Hiermee wordt gekeken of een geneesmiddel potentie heeft.

11-12-2015
CarbonOrO ontwikkelt technologie voor CO2 afvang uit gassen. Deze technologie is uniek en zorgt voor 50% lagere kosten per afgevangen ton CO2 ten opzichte van bestaande technieken.

11-12-2015
In de schildersbranche is het bekend dat het besnijden van bijvoorbeeld raam- en deurkozijnen de moeilijkste en meest tijdrovende klus is. Maron Zinser en Gordon Hobeijn zijn circa drie jaar bezig geweest om het besnijden bij schilderwerk gemakkelijker te maken om zo kosten te besparen voor het eigen schildersbedrijf. Dit heeft geleid tot de vinding van twee unieke producten genaamd de paintliner en de paintroller.

11-12-2015
Global Cash Solutions heeft een nieuwe Automated Cash Solution ontwikkeld. Dit betreft een order-picking & packing systeem voor het verwerken en transporteren van bankbiljetten. Deze oplossing zorgt ervoor dat reisorders automatisch worden geproduceerd, waardoor (geld) bedrijven grote FTE besparingen kunnen realiseren.

11-12-2015
Ondernemer André Elands heeft een elektronische neus (eNose) ontwikkeld, waarbij uit de adem van patiënten diverse ziektebeelden geanalyseerd kunnen worden. Dit gebeurt voor diverse ziektes op gebied van de oncologie, longziektes, cardiologie en diverse andere onderwerpen.

 

In eerdere periodes ondersteunden we onder andere onderstaande bedrijven.

Agrozone

AgrozoneAgrozone heeft een uitgebreid portfolio met innovatieve oplossingen waarmee veel industrieën worden bediend. De oplossingen zijn gebaseerd op drie technieken die de onderneming toepast: ozon, elektrolyse en UVC-licht. Daarnaast levert en bouwt Agrozone complete afvalwaterzuiveringsinstallaties voor (o.a.) de voedselverwerkende industrie. De onderneming bevindt zich momenteel op de drempel van een fase waarin grootschalige groei gerealiseerd kan worden. De toenemende druk die hier inherent aan is, zorgt er echter voor dat er te weinig tijd over is voor het bepalen van de strategie voor de lange(re) termijn. Daarnaast is er behoefte aan advies over thema's als financiering, personeelsbeleid en organisatiestructuur.
 

 

Agrozone

Initiatiefnemer(s):
Cees de Haan
E: cdh@agrozone.nl
W: www.agrozone.nl

Be Suited

Be SuitedBe Suited biedt detaillisten in de kledingsector de mogelijkheid om, onder eigen naam, op maat gemaakte kleding aan te bieden aan de consument. Be Suited neemt alle softwarematige, logistieke en productietechnische aspecten uit handen. De consument kan m.b.v de Be Suited formule online, vanuit huis, een kledingstuk samenstellen, bekijken, bestellen en binnen 3 tot 4 weken thuisgestuurd krijgen. Be Suited is patenthouder van een tool om vanuit huis, op professionele manier alle noodzakelijke én wenselijke maten van het menselijk lichaam op te nemen. Desgewenst biedt het format de consument ook altijd de mogelijkheid om bij een kledingwinkel in de buurt langs te gaan voor maatvoering en passessie.  

 

Be Suited

Initiatiefnemer(s):
Erwin Klerks, Directeur
E: erwin@besuited.nl
W: www.besuited.nl

Bilingual Kids

Bilingual KidsBilingual Kids heeft een leerlijn ontwikkeld voor taalonderwijs aan basisschool leerlingen. Waar taaleducatie nu nog start in groep 7 of 8, is de leerlijn van Bilingual Kids geheel afgestemd op kinderen vanaf groep 1. Hiermee komt Bilingual Kids tegemoet aan de sterk stijgende vraag vanuit de onderwijssector en aan de meest recente wetenschappelijke onderzoeken die stellen dat taalonderwijs juist in deze vroege fase het meest effectief en makkelijk toepasbaar is. De leerlijn is in eerste vorm gereed en mag rekenen op zeer positieve reacties uit het veld. Bilingual Kids is nu actief met het digitaliseren van de stof, zodat het te integreren is met nieuwe media (o.a. iPad).

 

 

Bilingual KidsBilingual Kids

Initiatiefnemer(s):
Tara Ubachs
E: info@bilingualkids.nl 
W: www.bilingualkids.nl

BTN

In het kader van octrooiaanvraag volgt verdere informatie op een later moment .

 

BTN

Initiatiefnemer(s):
Engbert Lamberts
E: Engbert.lamberts@gmail.com

Castrop Instruments

Castrop InstrumentsCastrop Instruments BV is een spinoff van Metrohm-Autolab BV, een wereldwijde speler op het gebied van electrochemische apparaten. Castrop Instruments BV ontwikkelt laboratorium instrumenten voor de life science industrie, die het mogelijk maken biomoleculaire interacties real-time te meten in een zuivere omgeving en label-free. Deze techniek valt onder de 'Surface Plasmon Resonance' (SPR). De spinoff start met een assortiment van bewezen apparatuur en richt zich momenteel op de ontwikkeling van een nieuw type instrument. Castrop Instruments zal zich vestigen in de regio Wageningen.

 

Castrop Instruments

Initiatiefnemer(s):
Jan Castrop
E: info@ke-instruments.com

Cliptoo

CliptooCliptoo BV ontwikkelt schaalbare en koppelbare software voor zogenaamde 'Location Based Services'. Inspelend op de ontwikkelingen op het gebied van draadloos internet, smartphones en GPS koppelt de software relevante informatie aan specifieke locaties. Via webapplicaties kan informatie van organisaties worden weergegeven op specifieke geografische locaties. Door een combinatie van websites, mobiele diensten, widgets en centraal databeheer kan de consument (voornamelijk toeristen) geïnformeerd worden wanneer zij een gebied bezoeken en wordt de ondernemer gefaciliteerd in het promoten van zijn locatie, producten en diensten aanbod.

 

Cliptoo

Initiatiefnemer(s):
Wouter Gijsbertsen, Directeur
E: wg@cliptoo.nl 
W: www.cliptoo.nl

De Jichtcalculator


Voor het bieden van goede zorg bij gewrichtsontstekingen zoals jicht, is het geven van de juiste behandeling bij een bepaalde diagnose van groot belang. Dat maakt daarmee het stellen van de juiste diagnose bij een patiënt met een plotselinge ontsteking van een gewricht cruciaal. Uit onderzoek blijkt dat bij ongeveer 40% van de patiënten met een ontsteking van slechts één gewricht de diagnose door huisartsen niet juist gesteld wordt. Een huisarts en een reumatoloog hebben een diagnostisch instrument ontwikkeld, de jichtcalculator, waarmee huisartsen wel de juiste diagnose kunnen stellen.

 

De Jichtcalculator

Initiatiefnemer(s):
Dr. M. (Matthijs) Janssen, reumatoloog en M. (Marc) Rinkes, innovatiemanager, ziekenhuis Rijnstate
E: mjanssen@rijnstate.nl / mrinkes@rijnstate.nl
W: www.rijnstate.nl
 

Deepwater Energy

Deepwater EnergyDeep Water Energy heeft een innovatieve watermolen ontwikkeld, genaamd de Oryon Watermill. Deze maakt het mogelijk om in zo goed als alle rivieren wereldwijd, zelfs met zogenaamde "laagverval stromingen", stroming om te zetten in energie. Momenteel wordt er gewerkt aan een laatste versie van het prototype. Verwachting is dat de Oryon Watermill eind 2013 op de markt komt.

 

Deep Water Energy is genomineerd voor de Achterhoek InnovatiePrijs 2012. Klik hier voor het verslag.

 

Nieuws

 

Deep Water Energy finalist van de Achterhoek InnovatiePrijs 2012

Deep Water Energy was met de Oryon Watermill een van de finalisten van de Achterhoek InnovatiePrijs 2012:


 
 

Eerder nieuws

Deep Water Energy is genomineerd voor de Achterhoek InnovatiePrijs 2012. Klik hier voor het verslag.

 

Deep Water Energy

Initiatiefnemer(s):
Jaap Ory
E: contact@oryon.nu

Eco-Dryer

Eco-DryerDe Eco-Dryer is een betaalbare energiezuinige wasdroger die minstens 60% tot 80% minder energie verbruikt in vergelijking tot de gemiddelde traditionele C-label wasdroger en 10% tot 30% zuiniger dan de A-label warmtepompdrogers met 6 plusjes. De Eco-Dryer is een initiatief van dhr. Koevoets en dhr. Koops. De afgelopen jaren hebben zij onderzoek verricht naar mogelijkheden om droogtrommels energiezuiniger te maken. Hieruit is een technologie ontstaan waarbij er geen verwarmingselement gebruikt wordt en waar de luchtstroom efficiënter is. Sinds 2008 is er gewerkt aan een proof-of-concept. Deze is gerealiseerd. Beide ondernemers werken nu aan een prototype en de verwachting is dat deze eind 2013 naar de markt gebracht kan worden.

 

Eco-dryer

Initiatiefnemer(s):
Andre Koops en Koen Koevoets
E: koen@koenandco.com

EFI

EFIEFI BV, onder leiding van gynaecoloog en endoscopisch chirurg M. Vleugels, werkt aan de ontwikkeling en exploitatie van nieuwe chirurgische instrumenten, gebaseerd op "haptic feedback". Zij heeft i.s.m. de TU Delft en TNO een instrument ontwikkeld dat het mogelijk maakt middels kracht terugkoppeling de verhouding te kunnen variëren tussen de kracht, die de chirurg voelt als hij in het handvat knijpt, en de kracht waarmee het bekje van het instrument het weefsel vastpakt. Op deze techniek is een octrooi van toepassing. EFI BV is momenteel in de fase van technische doorontwikkeling van het instrument, en doet onderzoek naar de mogelijkheden voor het uitbreiden van het aantal toepassingen van het octrooi in andere sectoren.

 

7 maart 2013 

EFI stuwende kracht achter innovatieproject dat EFRO middelen ophaalt

De Universiteiten Twente en Nijmegen zijn een samenwerkingsverband aangegaan met drie MKB-bedrijven om een onderzoek uit te voeren naar het Force Reflecting Operating Instrument (FROI). Dit is een chirurgisch instrument dat kan voelen en dat gevoel ook kan terugkoppelen aan een chirurg.

 

In het onderzoek worden de prestaties van het instrument onderzocht en getest. Het project zorgt uiteindelijk voor 42 volledige banen in Oost Nederland.

 

Betere kwaliteit van leven

In de praktijk zal door het gebruik van dit chirurgisch instrument het aantal complicaties bij patiënten verminderen. Omdat de chirurgische ingreep minder ingrijpend is, kan men eerder naar huis na een operatie. Hierdoor verbetert de kwaliteit van leven.

 

Goed voor concurrentiepositie en kennispositie

Deze samenwerking tussen het bedrijfsleven en de kennisinstellingen levert een bijdrage aan het versterken van de innovatiekracht en concurrentiepositie van de deelnemende MKB-bedrijven en de kennispositie van de Universiteiten Twente en Nijmegen.

 

EFRO-subsidie

Om dit onderzoek uit te voeren ontvangen de samenwerkende partners, Endoscopic Force Reflecting Instruments B.V. (Malden), Demcon Advanced Mechatronics B.V. (Oldenzaal), KplusV Organisatieadvies B.V. (Arnhem), Universiteit Twente (Enschede) en UMCN (Nijmegen), een subsidie van 650.000 euro uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. Daarnaast ontvangen zij een bijdrage van de provincie Gelderland van 184.468 euro en van het Rijk 134.467 euro. Het consortium investeert zelf 968.933 euro in het project.

 

EFI

Initiatiefnemer(s):
Dr. Michel P.H. Vleugels, Directeur
E: m.vleugels@e-f-i.eu

Equflow

EquflowEquflow BV ontwikkelt en produceert flowmeters, waaronder single-use teflon turbine Flow Meters, geleverd met  aanvullende elektronica. De disposable Equflow Flow meters zijn in staat nauwkeurig vloeistofverplaatsing- en doorstroming te meten en registreren in diverse OEM- en eindgebruikerapplicaties. De combinatie van het zeer lage gewicht, de mogelijkheid om in zeer klein formaat te produceren én het feit dat ze disposable zijn, maakt het product uniek. Equflow verkoopt de producten via een wereldwijd dealer-netwerk.

 

EquflowEquflow

Initiatiefnemer(s):
Daniel van Beek 
E: DvBeek@equflow.com
W: www.equflow.com
 

Eurolockers

EurolockersEurolockers BV ontwikkelt, verkoopt, exploiteert en onderhoudt geavanceerde digitale locker-systemen, bedoeld voor de leisuresector. Eurolockers borduurt voort op bestaande lockersystemen door toevoeging van interactieve software, inclusief managementinformatiesysteem, en een uniek verdienmodel. De software maakt  het mogelijk de prijzen van de lockers af te stemmen op de dagelijkse realiteit (gebruik, behoefte), geeft inhoudelijke informatie aan het parkmanagement en maakt het mogelijk te communiceren met de beheerder van de locker (parkpersoneel of Eurolockers Service).

 

Eurolockers verovert met haar innovatieve lockersystemen Europa! In diverse pret- en themaparken in Engeland, Frankrijk, Duitsland en België worden de systemen ingezet. In Nederland heeft Eurolockers haar systemen aan het grote publiek getoond op de Floriade.

 

EurolockersEurolockers

Initiatiefnemer(s):
Sebastian en Olivier Richter
E: Sebastian@eurolockers.com
W: www.eurolockers.com

Extra Force

Extra Force ontwikkelde een softwaretool voor de indicatie, vastlegging en monitoring van vorderingen voor behandelmethoden voor psychosomatische klachten. De software wordt nu enkele jaren succesvol ingezet door de meerderheid van de beroepsgroep van behandelende therapeuten. Nieuwe technische en maatschappelijke ontwikkelingen maken het mogelijk in te spelen op de wens om een meer uitgebreide en bovendien online versie te ontwikkelen, welke als basis zal gelden voor een verdere professionalisering van de gehele sector.

 

Extra ForceExtra Force

Initiatiefnemer(s):
Ing. Roel van Bommel 
E: info@extraforce.nl

Feltest Equipment

FelTestFeltest Equipment ontwikkelt handbediende meet- en regelinstrumenten voor de papierindustrie. Slechts enkele bedrijven wereldwijd beschikken over de benodigde expertise en technische know-how om robuuste electronische instrumenten neer te zetten die in deze omgeving optimaal functioneren. Feltest biedt haar mondiale klanten enerzijds een pakket van in eigen huis ontwikkelde betrouwbare instrumenten en anderzijds een aantal extern ontwikkelde instrumenten via exclusieve dealershipcontracten. Feltest beschikt dankzij haar zeer specialistische know-how en het uitgebreide leveringspakket over een unieke positie in deze nichemarkt.

 

FelTestFeltest Equipment

Initiatiefnemer(s):
Marcel Lensvelt
E: info@feltest.com
W: www.feltest.com

FutureChemistry

FutureChemistry staat aan de wieg van de zogenaamde 'flow chemie', waarbij met behulp van zogenaamde 'lab-on-a-chip' technologie traditionele chemische processen enorm kunnen worden versneld, procesmatig worden geoptimaliseerd en de stap naar verdere productie opschaling kleiner wordt. Het bedrijf ontwikkelt kennis en apparatuur om deze technologie in te zetten in de fijnchemie en pharmaceutische industrie. Het bedrijf bekijkt momenteel waar de gepatenteerde technologie waardevol kan zijn binnen nieuwe sectoren.

 

Nieuws

 

EFRO subsidie voor Future Chemistry

De samenwerkende partners Radboud Universiteit Nijmegen, UMC St. Radboud, Netherlands Translational Research Center BV, Mead Johnson BV, BioXpert en Echo Pharmaceuticals BV onder leiding van FutureChemistry Holding BV, ontvangen bijna € 1,1 miljoen subsidie voor het project 'Time to Image'. Met dit innovatieproject worden naar schatting 42 arbeidsplaatsen gecreëerd in Oost-Nederland. De komende jaren zullen de partners een instrument ontwikkelen om snel te weten of een stof de potentie heeft om een medicijn of een functioneel voedingsingrediënt te worden. Het project bevat het (door)ontwikkelen van de kerntechnologie Flow Safe tot een uniek screeningsinstrument, waarmee diensten kunnen worden aangeboden op het gebied van snelle screening, imaging en tracering van kandidaat-medicijnen en functionele ingrediënten in voedsel. Als de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie nieuw ontwikkelde ingrediënten en medicijnen snel en effectief kunnen screenen op werkzame stoffen en de mogelijke effecten ervan wordt de kans op succes groter. In de farmaceutische industrie kunnen potentieel miljoenen aan Research and Development-kosten worden bespaard als in een vroeg stadium al meer bekend is over de effectiviteit van nieuw te ontwikkelen medicijnen. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (zie OPOOST) trekt voor dit project een subsidie uit van € 587.222. Daarnaast ontvangen de samenwerkende partners een bijdrage vanuit Provinciale cofinanciering van € 400.000 en € 100.000 rijkscofinanciering. Het totaalbudget voor dit project bedraagt € 2,2 miljoen.

 

Future ChemistryFutureChemistry

Initiatiefnemer(s):
Kaspar Koch en Pieter Nieuwland
E: k.koch@futurechemistry.com
W: www.futurechemistry.nl
 

Genalice

GenaliceGENALICE is een jong innovatief Nederlands software bedrijf. Met haar baanbrekende technologie wil GENALICE een belangrijke bijdrage leveren aan een betere diagnose en behandeling van complexe ziektes. Haar missie is: "Save lives and increase the Quality of Life of people suffering from complex diseases, such as cancer". GENALICE creëert baanbrekende software oplossingen voor het snel, betrouwbaar en kosteneffectief verwerken van gedigitaliseerde DNA data.

 

GENALICE heeft met het platform 'Biomarker Discovery Platform for Oncology' de ICT-Office Innovatie Award in de wacht gesleept. De jaarlijkse ICT-Awards zijn een initiatief van branchevereniging ICT-Office.

 

6 juni 2012

GENALICE wint Nationale ICT Innovatie Award

'Dit platform helpt de medische wetenschap sneller, betrouwbaarder en goedkoper analyses te verrichten ten behoeve van op maat gesneden behandeling van kankerpatiënten', zo schrijf de jury in haar rapport. De jury is van mening dat Genalice een voorbeeld is van hoe de wereld er in de toekomst uit kan zien, namelijk een compact bedrijf dat samenwerkt met andere private partijen, de wetenschap en de medische wereld. 'Er wordt gewerkt aan een maatschappelijk onderwerp waarbij de oplossing niet zozeer wordt gezocht in "big is better", maar in "smart is better".'

 

Strijd tegen kanker

'Het winnen van de ICT-Office Innovatie Award 2012 is opnieuw een goede duw in de rug om onze missie te realiseren', stelt Bert Reijmerink, CEO van Genalice. 'Wij willen met technologie het verschil maken in de strijd tegen kanker. Ons product biedt werkelijk een "game-changing" bijdrage om het onderzoek naar kanker en andere DNA ziektes significant te versnellen.'

 

Bron: www.zorgvisie.nl

 

GenaliceGENALICE

Initiatiefnemer(s):
Bert Reijmerink
E: Bert@genalice.com
W: www.genalice.com
 

GO.MAN

Vanwege vertrouwelijkheid informatie over deze ondernemer via het projectbureau (KplusV organisatieadvies).

 

GO.MAN

Initiatiefnemer(s):
Arie Teeuw en Jan Fok
 

HurkySon

Matthieu van den Hurk brengt met zijn bedrijf HurkySon een innovatieve machine op de markt, die hooi en stro 'ontstoft'. "Twee jaar geleden viel het me plotseling op: wat is het toch enorm stoffig in die paardenstal. Zelfs na een grote schoonmaak lag er al snel weer een dikke laag, afkomstig van het verse hooi en stro. Dat kon nooit goed zijn voor de paarden, vermoedde ik. En inderdaad, uit onderzoek bleek dat 40% van de paarden een longaandoening heeft, veelal door schimmels uit hooi en stro. De mensen die met paarden werken hebben daar trouwens ook last van. 'Dat kan beter', dacht Matthieu van den Hurk en ontwikkelde zijn machine voor het ontstoffen van bodembedekking voor paardenstallen.

 

HurkySon

Initiatiefnemer(s):
Matthieu van den Hurk
W: www.HurkySon.eu

HybriScan

HybriscanHybriScan Tecnologies BV is een spin off van de Universiteit  Twente. Binnen die universiteit is onderzoek gedaan naar hybride microscopie, specifiek naar de combinatie van Scanning Elektronenmicroscopie (SEM) en Ramanspectroscopie. Beide ondernemers brengen deze technologie nu zelfstandig op de markt. Het bedrijf HybriScan Technologies BV richt zich op de ontwikkeling, productie, exploitatie en verkoop van hybride microscopen, voor de industrie en de Life Science markt wereldwijd en voert daarnaast contractresearch uit.

 

HybriscanHybriScan

Initiatiefnemer(s):
Loretta van Kollenburg en Cees Otto
E: Loretta.vankollenburg@hybriscan.com 

Impactive

ImpactiveImpactive omschrijft zichzelf als een kennisuitgeverij en biedt met een combinatie van eigen software én contentcreatie-, -beheer en -redactie een uniek platform om complexe kennis voor iedereen toegankelijk te maken. Bovendien maakt de software en methodiek het mogelijk geindividualiseerde één op één adviezen te verstrekken tegen de kosten van massacommunicatie. Impactive richt zich primair op de overheidsmarkt (m.n. gemeenten en ministeries), waar zij reeds bewezen producten en diensten levert.

 

 

ImpactiveImpactive

Initiatiefnemer(s):
Joël van der Meer en Robin Scherrenburg
E: info@impactive.nl
W: www.impactive.nl
 

In2Care

In2CareIn2Care is een spin-off van de Wageningen Universiteit en richt zich op de vertaling van de nieuwste wetenschappelijke kennis op het gebied van insectenbestrijding (met name muggen) naar effectieve, bruikbare en vermarktbare eindproducten. Haar eerste product is de In2Trap. Dit betreft de eerste muggenval die op basis van 3 innovatieve poeders werkt. De innovatie is zeer vernieuwend, omdat het een low-tech, gebruiksvriendelijk en goedkoop product is, welke effectief is in tropische gebieden op plekken waar bestrijding van de ziekte Dengue het hardst nodig is. In2Care staat aan de vooravond van verder groei van de organisatie en het vermarkten van de In2Trap. Hiervoor is ondersteuning bij Stichting Nieuwe Bedrijvigheid gevraagd.

Bart Knols: Cheese and dogs and a pill to kill mosquitoes 

 

in2careIn2Care

Initiatiefnemer(s):
Marit Farenhorst en Remco Suer
E: info@in2care.org
W: www.in2care.org
 

Jilster

JilsterDrie jaar geleden kwam Anja Kroodsma met een idee om een applicatie te ontwikkelen waarmee mensen samen een tijdschrift kunnen maken. Deze applicatie is ontwikkeld onder de naam Jilster. Met Jilster kun je met meerdere mensen aan een magazine werken. Met je eigen redactieteam maak je een uniek tijdschrift of glossy met eigen teksten en foto's. Voor wie of wat je maar wilt. Leuk als persoonlijk cadeau bij jubilea, verjaardagen of bruiloften maar ook als groepsproject op scholen of verenigingen. De organisatie staat aan de vooravond van verdere groei en internationalisering. Om deze groei vorm te geven heeft Jilster ondersteuning gevraagd bij SNB.

 

 

JilsterJilster

Initiatiefnemer(s):
Anja Kroodsma
W: www.jilster.nl

MagPaint Europe

MagPaint Europe BV was verantwoordelijk voor de introductie van 'magneetverf' in Nederland in 2003. Inmiddels is zij de belangrijkste producent en leverancier van deze ijzerhoudende verf (waardoor het magneten aantrekt) voor de detailhandel en zakelijke markt. MagPaint levert haar verf onder eigen label aan bouwmarkten, onder privat label of bulk aan grote totaalaanbieders of andere grote verfproducenten. MagPaint is actief in 50 landen en staat aan de vooravond van verdere internationale groei.

 

Nieuws

'Magische verf van de boerderij' en 'Magneetverf is nog veiliger dan vingerverf'. MagPaint Europe in de Gelderlander d.d. 8 november 2012. Lees het artikel.

 

MagPaint Europe

Initiatiefnemer(s):
Angélique Schepers en Rob van der Meer
E: a.schepers@MagPaint.com / r.vandermeer@MagPaint.com
W: www.magpaint.com
 

MicCell Bioservices

MicCell Bioservices is een contract research bedrijf dat actief is in de industriële (voedings) microbiologie en biotechnologie. De onderneming richt zich met name op onderzoek met betrekking tot fermentatieprocessen, waarbij gestreefd wordt naar het vinden van oplossingen die bijdragen tot het verbeteren of het opzetten van een geheel proces. Gezien fermentatie van microalgen vrij nieuw is, zijn er geen standaard apparatuur beschikbaar. MicCell kan voorzien in deze behoefte door speciale apparatuur te ontwikkelen en een totaal oplossing waarbij er samen met de klant gezocht wordt naar een optimaal proces.

 

MicCell Bioservices 

Initiatiefnemer(s):
Marco Siemerink
E: m.siemerink@miccellbioservices.com

My Clubcards International

My ClubcardsMyClubCards (MCC) biedt turn key oplossingen voor exploitanten van loyaliteitsprogramma's. De oplossing van MCC biedt zowel de exploitant als de client (consument) een aantal significante voordelen. Zo kan de consument al zijn loyaliteitspasjes vervangen door één applicatie op een (smart)phone en de exploitant krijgt de mogelijkheid om 1:1 te communiceren met de consument.  MCC is van origine een Zweeds bedrijf dat de technologie heeft ontwikkeld. In Zweden is MCC operationeel. Het Nederlandse MCC is een aparte vennootschap die een exclusieve licentie heeft op de technologie.

 

My Clubcards International 

Initiatiefnemer(s):
Roland Notermans en Juan Plijnaar 
E: roland@notermans.eu

My Pronunciation Coach (MPC)

My Pronunciation Coach (MPC) is ontstaan uit het besef dat er nog veel verbeterd kan worden aan de uitspraak van vreemde talen van Nederlanders. MPC is een digitale uitspraaktrainer voor cursisten die hun uitspraak van het Engels willen verbeteren. Door het slim inzetten van de meest geavanceerde spraaktechnologie, is het unieke programma in staat om fouten in uitspraak op te sporen en daar intelligente feedback op te geven. Niet alleen sec de uitspraak, maar ook commentaar op de woordvolgorde en intonatie. Waar veel uitspraaktrainers zich beperken tot het geven van een goed/fout-kwalificatie, leer je als cursist met MPC dus precies wat je fout doet en hoe het beter moet.

 

My Pronunciation Coach (MPC)

Initiatiefnemer(s):
Michiel Sanders
E: Michiel.sanders@itspiration.nl
 

NX Burst Europe

NXBurstNX Burst is leverancier van een pyrotechnische cartridge/cassette ("explosief") die ingezet kan worden voor sloopwerkzaamheden en mijnbouw. Met dit product breken blokken steen en (gewapend) beton met een minimum geluidsoverlast, bodemtrillingen en rondvliegend gesteente. Door het unieke product kunnen slopers c.q. aannemers een effectieve slooptijdbesparing behalen van circa 50%. De organisatie bevindt zich momenteel in een groeifase en heeft stichting Nieuwe Bedrijvigheid gevraagd om te ondersteunen bij verdere professionalisering.

 

NXBurstNX Burst Europe

Initiatiefnemer(s):
Danny Boeff
E: d.boeff@nxburst.eu
W: www.nxburst.eu
 

PB International

PB International is een high tech bedrijf (snelle groeier) in de Achterhoek.

 

Op basis van ultrafiltratiekennis die ontwikkeld is bij de UT Twente hebben ze een prachtig productenprogramma ontwikkeld als antwoord op de dreiging van besmetting door legionellabacterien. De filters worden in allerlei afmetingen ontwikkeld. Daarbij gesteund door bijvoorbeeld een afstudeerder van de HAN die daar nu een vaste baan aan te danken heeft. Een prachtig voorbeeld van een technologiebedrijf dat voor duurzame werkgelegenheid zorgt.

 

Nieuws

PB International finalist Achterhoek InnovatiePrijs 2012

PB International was een van de finalisten van de Achterhoek InnovatiePrijs 2012:

 

Ton van Hecke te gast bij Business Update

Ton van Hecke vertelt over innovatief ondernemerschap en de relatie tussen PB International en Stichting Nieuwe Bedrijvigheid:
 
 

 

Eerder nieuws:

  • PB International is genomineerd voor de Achterhoek InnovatiePrijs 2012. Klik hier voor het verslag.
  • Op 24 mei 2011 verscheen er in de Gelderlander een artikel over PB International, 'Legionellavrije douchekop in opmars'. Klik hier om het artikel te lezen.

 

 

PB International

Initiatiefnemer(s):
Ton van Hecke
W: www.pb-international.nl

Phortman Medical

Phortman is specialist in medische productontwikkeling. Zij concentreren zich in hoge mate op het innoveren van medische gasgerelateerde producten zoals gasafnamepunten. Phortman heeft het gasafnamepunt op een groot aantal punten verbeterd. Hiermee biedt de innovatieve gasafnamepunt een grotere veiligheid voor de patiënt, meer onderhoudsgemak en bovenal minder onderhoudskosten. Deze innovatieve verbeteringen komen daarmee ten goede aan de zorg en aan de behandeling van de patiënt. Phortman Medical BV staat aan de vooravond van een sterke groei en heeft Stichting Nieuwe Bedrijvigheid gevraagd om hierin te ondersteunen.

 

Phortman Medical

Initiatiefnemer(s):
John Kraijenbrink en Harry Voortman
E: j.kraijenbrink@phortman.com
W: www.phortman.com

ProductIP

ProductIP (www.productip.com) is een dedicated online software applicatie voor in het maken, managen en delen van technisch dossiers voor producten die naar en binnen Europa worden geexporteerd. In toenemende mate vragen klanten om onderbouwing van de technische claims van een product; voor een verantwoorde registratie of in geval van problemen rondom ondeugdelijke producten, moeten controlerende instanties snel over de juiste informatie kunnen beschikken. ProductIP helpt de inkoper met het stellen van de juiste vragen over in te kopen producten. Tenslotte maakt ProductIP de supply chain transparant, belangrijk in een tijd waarin overheden, consumenten en NGO's toenemend vragen hebben over veiligheid, gezondheid en duurzaamheid van producten in de handelsketen.
 
ProductIP bevat alle van toepassing zijnde wet- en regelgeving van non-food producten en klant specifieke eisenen in de Europese Unie. Het systeem wordt continue gevoed met wijzigende informatie en levert de gebruiker up-to-date informatie.

 

ProductIP

Initiatiefnemer(s):
Maarten van der Dussen
E: maarten@productip.com
W: www.productip.com

ShowRush Entertainment

Showrush Entertainment BV heeft een nieuw concept ontwikkeld voor de entertainmentbranche, wat zij gepatenteerd heeft. Het speelt hiermee in op de trend waarbij 'puur kijken' steeds meer interactief meedoen wordt. Tegenwoordig worden shows op tv steeds interactiever door gebruik van sms-diensten. Showrush gaat een stap verder door het aanbieden van interactieve mogelijkheden via webcam, waarbij  mensen vanaf elke locatie, op ieder moment interactief mee kunnen doen met televisie/webshows door een webcam te gebruiken. Interactieve live shows worden direct online beschikbaar gemaakt via streaming video. ShowRush heeft bij Stichting Nieuwe Bedrijvigheid aangeklopt voor ondersteuning bij het vervolmaken van het concept , voordat het de markt op kan.
Showrush start crowdfunding campagne!

 

ShowRush Entertainment

Initiatiefnemer(s):
Julien de Waal
E: Juliendewaal@showrush.com
W: www.showrush.com 

SonicSampDrill

SonicSampDrill is gespecialiseerd in sonisch boren. Sonisch boren is een nieuwe innovatieve manier van mechanisch boren door middel van intensieve trillingen (Sonic Drilling). Het bedrijf is gestart in 2006 en is een spin-off van Royal Eijkelkamp Earth Sampling Group. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om een uitgebreid portfolio met (innovatieve) producten en toebehoren te ontwikkelen. Nog steeds is SonicSampDrill bezig met nieuwe innovaties en toepassingen. Voor de verdere groei van het bedrijf heeft dhr. Eijkelkamp aangegeven gebruik te willen maken van de expertise binnen Back2Business. Een prachtig voorbeeld van een technologiebedrijf dat voor duurzame werkgelegenheid zorgt.

 

SonicSampDrill

Initiatiefnemer(s):
Fons Eijkelkamp
E: f.eijkelkamp@sonicsampdrill.com
W: www.sonicsampdrill.com

SutureAid

SutureAid BV staat aan de wieg van de ontwikkeling van een nieuw type hechtpincet, voorzien van een kunststof veiligheidvoorziening. Deze kleine, steriele kunststof tip (wegwerpreceptor) vangt tijdens het hechten steeds het naalduiteinde op wanneer het uit het weefsel komt. Bovendien kan hiermee de naald vastgezet worden, wat het doorgeven van de hechtpincet veiliger en makkelijker maakt. Door de producten van SutureAid kan het aantal prikincidenten (en de medische complicaties als gevolg) sterk worden verminderd en kan de medisch expert makkelijker in kleine ruimtes en holtes hechten. 

 

SutureAid

Initiatiefnemer(s):
Simon Coupe, Luc de Vries, Wouter van Furth en Eric Windeler
E: simon.coupe@sutureaid.com
W: www.sutureaid.com

ViePlus

ViePlus heeft een innovatieve oplossing die het voor ouderen en minder validen mogelijk maakt langer op een comfortabele, vertrouwde en veilige manier thuis te blijven wonen. In de oplossing is een beeld - beeld communicatiesysteem (beeldbellen) geïntegreerd, dat wordt gebruikt in contacten met familie, vrienden en mantelzorgers, maar ook voor het contact met welzijn- en zorginstellingen. Door de combinatie van een aantal praktische (domotica) functies met ontspanningstoepassingen is het mogelijk om vanuit de oude vertrouwde omgeving deel te blijven nemen aan de maatschappij.
 

ViePlus

Initiatiefnemer(s):
Gijsbert van der Linden, Obbe Lubach, Joop van Rumpt
E: Obbe.lubach@vieplus.nl

Xenikos

Xenikos BV ontwikkelt een experimenteel medicijn, gebaseerd op de werking van antilichamen, dat het immuunsysteem van patiënten kan 'resetten', door snel en efficiënt ongewenste T-cellen te vernietigen. Dit medicijn kan ingezet worden voor het behandelen van levensbedreigende afstoting na transplantatie, en zou mogelijk ook effectief kunnen zijn bij bepaalde auto-immuunziekten.

 

Het doel van Xenikos BV is om "T-Guard®" succesvol door de volgende fase van het registratieproces te brengen, om vervolgens de volledige klinische en commerciële potentie in beeld te brengen. Na diverse benodigde studies, volgend op het reeds succesvol doorlopen eerste deel van het registratieproces, zal de technologie op de markt worden gebracht door middel van licentiepartners.

 

Diverse Nederlandse partners, waaronder het UMC St. Radboud en het Clinical Research Centre Nijmegen (CRCN) zijn betrokken en zullen een rol spelen in deze komende fase en in de uitrol daarna.

 

19 juni 2012

Xenicos haalt EUR 5.5 miljoen op!

Xenikos BV heeft een financieringsronde van EUR 3.6 miljoen afgesloten met de strategische partner Stichting Sanquin Bloedvoorziening, Participatie Maatschappij Oost Nederland N.V. en Innovatie- & Investeringsfonds Gelderland B.V. In aanvulling daarop is een Innovatiekrediet van EUR 1.9 miljoen verstrekt door AgentschapNL, onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Lees het persbericht.

 

Xenikos

Initiatiefnemer(s):
Ypke V.J.M. van Oosterhout
E: y.vanoosterhout@xenikos.com
W: www.xenikos.com

Zorgmomentum

Zorgmomentum is een applicatie om het zorgproces toegankelijker en inzichtelijker te maken. Dit wordt gedaan door alle stappen in het zorgproces te digitaliseren waarbij voor bepaalde stappen een zogenaamde signaalfunctie is ingebouwd en er ook inhoudelijke kennis bij zorginhoudelijke onderwerpen beschikbaar is. Hiermee worden complexe zorgprocessen geprofessionaliseerd en zijn clienten en zorgverleners meer betrokken bij en leidend in het zorgproces. Momenteel is er een demo voor de gehandicaptenzorg.

 

Zorgmomentum

Initiatiefnemer(s):
Gerrie van Zetten
E: vanzetten@gerrievanzetten.nl