Mail ons(026) 355 13 55

  • Cliptoo
  • EFI

Tictag en Momala genomineerd als finalist bij de Accenture Inno

07-10-2016

Innoverend Nederland zich weer van haar beste kant laten zien. Uit alle meer dan 800 innovaties die zich ingeschreven hebben, zijn dé beste concepten genomineerd voor de finale van de Accenture Innovation Awards. Op 26 september kwam de top van innoverend Nederland samen bij B. Amsterdam om de meest opvallende, baanbrekende en nieuwste innovaties van Nederland te nomineren voor de finale van de Accenture Innovation Awards. Wie-o-wie heeft zijn of haar innovatie het beste weten te pitchen ten overstaan van de jury en is aanwezig bij de finale op 28 oktober tijdens de Accenture Innovation Summit?

 

Manon van Beek – Country Managing Director van Accenture Nederland – en Pieter Paul van Oerle – Initiator van de Accenture Innovation Awards – verwelkomden de juryleden en benadrukten nogmaals de rol die innovatie speelt in Nederland en het belang van ons innovatie-ecosysteem. Een passende introductie in aanloop naar hét belangrijkste moment van de avond: de pitches van de halve finalisten en de opvolgende Q&A-sessies van de jury. De halve finalisten ontmoetten de juryleden bij B. Amsterdam met maar één doel: hét overtuigen van de jury via een one-minute-pitch, om zo een plaats in de finale in de wacht te slepen.

 

genomineerd als finalist bij de Accenture Inno zijn o.a. TicTag en Momala

 

Momala

MOMALA brengt kwalitatief goede diagnose van Malaria naar rurale gebieden, waar dit niet voor handen is. Een intelligente app is in staat in bloedbeelden parasieten te herkennen, telt rode bloedcellen en rekent zo parasitemia score uit. Bekijk het filmpje hierboven voor een indruk!
Iedere minuut sterft er op dit moment nog een kind aan Malaria, vooral in sub-sahara Afrika. Malaria is goed te genezen, mits je er snel bij bent. Het WHO heeft daarom ook het credo: “early diagnosis and prompt treatment”. Snelle diagnose van Malaria is cruciaal om overbehandeling te voorkomen en de juiste behandeling te starten.
Wij hebben een manier van diagnosticeren ontwikkelt met behulp van je mobiele telefoon. Het huidige proces van het bekijken van een microscopisch beeld kost veel tijd en expertise is vaak niet voorhanden. MOMALA brengt expertise op plekken waar dit meestal niet voorhanden is. Door capaciteitsproblemen in de klinieken kunnen de lange wachtrijen vaak niet worden weggewerkt en mensen moeten na uren lopen en het betalen van een entree fee bij de kliniek onverrichte zaken naar huis. MOMALA versnelt de diagnose waarmee de capaciteit van een kliniek wordt vergroot met dezelfde bezetting. Beschikbaar voor android en iPhone.

 

TicTag

TicTag heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de online-offline connectiviteit sterk verbeterd. Het belangrijkste in de technologie is de TicTag stempel (smart stamp) die interacteert via het scherm van iedere smartphone. Door de stempel op het scherm te plaatsen wordt een uniek multitouch patroon (een touchscreen kan >5 punten tegelijkertijd lezen) afgelezen door het scherm. Dit patroon wordt door een algoritme vertaald en gekoppeld aan een vooraf vastgelegde vervolgactie. Dit kan zijn het openen van een website, het identificeren van een persoon, het plaatsen van een e-handtekening of het overdragen van data.
In de basis is de technologie het beste te vergelijken met de werking van QR-codes en NFC chips. Het product van TicTag heeft echter meerdere voordelen t.o.v. deze technologieën. Zo is de stempel te gebruiken op ieder platform, werkt het in een browser, heeft het geen batterijen nodig en werkt het erg intuïtief.
Toepassingsmogelijkheden zijn er legio: plaats de stempel onder een bierblikje en gebruikers kunnen het blikje op hun smartphone plaatsen om toegang te krijgen tot unieke content. Mensen kunnen in- en uitchecken door stempels aan te raken die op locatie aanwezig zijn (bijv. NS stations). Momenteel wordt de stempel ingezet bij een gemeente waar de stempel dienst doet als unieke identifier van een persoon en bij een restaurant app in Dubai.