Mail ons(026) 355 13 55

  • Cliptoo
  • EFI

Inn4Cure

21-03-2016

Het beheersen en reduceren van de huidige zorgkosten is een must. Inn4Cure draagt hieraan bij door patienten thuis te laten herstellen in plaats van in het ziekenhuis. Dit gebeurt momenteel niet omdat zorgverleners bepaalde gegevens moeten monitoren. Inn4cure gelooft dat wearables en ICT platformen hier verandering in kunnen brengen.

 

Met behulp van proven technology kunnen medische professionals op afstand namelijk het herstel van hun patient monitoren. Hierdoor kunnen patienten die eerst ter observatie in het ziekenhuis moesten blijven, eerder naar huis. Inn4Cure versnelt het herstel van de patient in een bekende omgeving en vermindert zorgkosten (eten, bed etc.). Hoewel state-of-the art technologie, geleverd door Medtronic, deze ontwikkeling mogelijk maakt, zijn het de mensen die er mee moeten werken. Dit blijkt in de zorg een lastig punt. De zorg wordt namelijk gekenmerkt door een 'eilandjescultuur'. Het oplijnen van alle stakeholders en ervoor zorgen dat zij het juiste inzicht krijgen via de technologie heeft nog al wat voeten in aarde.

 

Ondernemer Pieter van Weijen is een ervaren change manager die in zijn carriere al diverse verandertrajecten binnen de zorg heeft gedraaid. Hij heeft zichzelf voor de uitdaging gesteld om een plan van aanpak te ontwikkelen waarmee alle relevante stakeholders met elkaar in gesprek gaan en samen, met behulp van de technologie, thuisherstel tot standaard gaan verheffen. Het plan van aanpak staat en de stakeholders zijn opgelijnd. Nu is de fase aangebroken waarin het 'concept' omgevormd moet worden tot commerciële organisatie die op grote schaal thuisherstel kan implementeren bij zorginstellingen in Europa. Pieter vraag SNB hierbij om hulp.